Miksi yksityisopetus auttaa lasta koulunkäynnissä?

mennessä | tammi 14, 2019 | kannustus, koulunkäynti, oppiminen, Uncategorized, yksityisopettaja | 0 Kommenttia

Olen toiminut yksityisopettajana nyt yli kaksi vuotta ja nähnyt monen oppilaan kehityskaaren. Olen nykyään yhä vakuuttuneempi siitä, miten yksityisopetus auttaa lasta koulunkäynnissä ja miksi sitä nykyään moni tarvitsee lisätueksi peruskoulun ohelle. Lue OmaOpen ajatuksia yksityisopetuksesta Helsingin Sanomien haastattelusta.

Yksilöllinen tuki

On tärkeää oppimisen kannalta, että oppilasta tuetaan yksilöllisesti. Aina koulussa siihen ei ole mahdollisuutta. OmaOpen yksityisopetus perustuu siihen, että opettaja pyrkii selvittämään minkälaista tukea juuri sinun lapsesi tarvitsee. Miten lapsi oppii, mitä välineitä on hyvä käyttää, missä on puutteita ja mitkä ovat lapsen vahvuuksia. Näiden pohjalta opettaja suunnittelee tunnit. Yksilöllinen tuki auttaa myös oppilasta motivoitumaan ja antaa paljon onnistumisen kokemuksia lapselle.

Miksi yksityisopetus auttaa lasta koulunkäynnissä? Koska lapsen yksilölliset vahvuudet ja haasteet on mahdollista ottaa huomioon jokaisella oppitunnilla, jolloin on mahdollista myös puuttua ongelmakohtiin tarpeeksi ajoissa.

Kannustus ja kouluitsetunnon vahvistaminen

OmaOpen yksi tärkeimpiä pegagogisia arvoja on kannustaa lasta jokaisella oppitunnilla. Jokaisella oppitunnilla tulisi löytää oppilaan työskentelystä vahvuuksia ja näiden kautta siirtyä vaativampiin harjoituksiin. Opetuskokonaisuus aloitetaan uuden oppilaan kanssa aina sieltä, missä oppilaalla on vahvuuksia ja mitä oppilas jo osaa. Tätä kautta opettaja etenee oppilaan haastekohtiin. Tärkeää kuitenkin on, että oppilas saa onnistumisen kokemuksia jokaisella oppitunnilla. Näin myös luottamus opettajan ja oppilaan välillä kasvaa.

Miksi yksityisopetus auttaa lasta koulunkäynnissä? Koska oppilas saa onnistumisen kokemuksia jokaisella oppitunnilla, mikä kasvattaa hänen luottamusta itseensä oppijana myös koulussa.

Vuorovaikutus

Oppilaan ja opettajan välinen vuorovaikutus on avainasemassa oppilaan kehityksen kannalta. Peruskoulun tämänhetkisessä opetussuunnitelmassa yksi teemoista on vuorovaikutteinen oppiminen. Kun opettajalla on taitavat vuorovaikutustaidot, kehittyy oppilaankin vuorovaikutustaidot. Luottava ja innostava oppimisympäristö pohjautuu myös hyvään vuorovaikutussuhteeseen. Luottavan oppilas-opettaja – suhteen seurauksena opettaja voi myös vaatia lapselta enemmän, vaikuttamatta negatiivisesti itsetuntoon.

Keskustelu oppilaan kanssa on tärkeää, jotta oppilas kokee tulleensa kuulluksi. Osana oppituntia opettaja antaa myös aikaa oppilaalle ja kuuntelee häntä. Yksityisopettaja oppii tuntemaan oppilaan vahvuuksia ja vaikeuksia kuuntelemalla häntä aktiivisesti.

Miksi yksityisopetus auttaa lasta koulunkäynnissä? Koska kannustava vuorovaikutussuhde opettajan kanssa kehittää oppilaan kokonaisvaltaisia koulunkäyntitaitoja.

Perheen tuki

Yhtenä yksityisopettajan  tärkeimpänä tehtävänä on tukea perhettä ja olla tukipilari kodin ja koulun välissä. Vanhempien tulisi saada olla vanhempia, eikä heidän tarvitsisi yrittää olla myös opettajan roolissa kotona. Koulusta tuntuu mielestäni tulevan yhä enemmän vastuuta vanhemmille. Olen tarpeen tullessa osallistunut perheen kanssa koululla käytäviin kehityskeskusteluihin tai muihin tapaamiisiin, joissa käsitellään oppilaan koulunkäyntiä. Käyn oppilaan kotona kerran viikossa, joten yhden lukukauden aikana oppii tuntemaan oppilaan tuen tarpeet hyvin.

Miksi yksityisopetus auttaa lasta koulunkäynnissä? Koska koko perheen saadessa tukea, perheelle jää yhteistä aikaa enemmän myös lasten kanssa. Perheen yhteinen laatuaika tukee lapsen oppimista myös koulussa.

 

Kokemukseni mukaan yksityisopetus on auttanut kaikkia oppilaitani hyvin monipuolisella tavalla. Tässä oli mielestäni tärkeimmät havaitsemani seuraukset OmaOpen yksityisopetuksesta.

0 kommenttia

Lähetä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue tehokkaasti kokeisiin!

Lue tehokkaasti kokeisiin!

Miten kannattaa lukea kokeisiin? Lue tehokkaasti kokeisiin OmaOpen vinkkien avulla!  Lukusuunnitelman tekeminen!  Jaa kirjan kappaleet niin, että ehdit lukea joka päivä 1-2 kpl ja kerrata koetta edeltävän päivän. Lukusuunnitelmaa kannattaa alkaa tekemään jo...

Lapseni ei osaa kertotauluja, mitä teen?

Lapseni ei osaa kertotauluja, mitä teen?

Asiakasperheeni usein kysyvät: ”Lapseni ei osaa kertotauluja, mitä teen? ” Vanhemmat pyytävä apua kertotaulujen harjoitteluun, sillä kaikki kotikonstit ovat käytetty. Mielestäni kaikkia kertotauluja ei tarvitse osata ulkoa. Tärkeämpää on, että lapsella on keinoja,...

Natalia Everhall
natalia@omaope.com
040 583 8113

y-tunnus 3334746-5